dinsdag 25 februari 2014

Avocado-tomatensalade

4 personen
30 minuten

Ingrediënten
2 el pijnboompitten
1 el citroensap
2 avocado's, geschild, ontpit en in plakken* 
1 kleine rode ui, in ringen
8 radijsjes, in plakjes
2 el verse basilicum
zeezout en zwarte peper
1 krop bladsla naar keuze, uit de losse pols gescheurd :)

voor de dressing:
3 el olijfolie
1 el balsamicoazijn
1 klein teentje knoflook, gehakt

Bereiding
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en laat ze afkoelen. Schep het citroensap meteen door de plakken avocado om verkleuren tegen te gaan! Meng de tomaten, ui en radijsjes erdoor en breng op smaak met zout en peper.

Meng de ingrediënten voor de dressing. Schenk deze over de salade. Om de smaken goed te laten vermengen kun je de salade hierna het best nog zo'n 30 minuten apart zetten. 

Garneer het geheel op een bedje van bladsla.

*Tip om de avocado zo heel mogelijk te laten: snij de avocado tot op de pit door in de lengte. Haal de twee helften van elkaar en schep met een eetlepel de vrucht uit z'n schil. Hou de lepel zo dicht mogelijk tegen de schil aan.
Als de avocado op z'n rijpst is, is het vaak ook mogelijk om, nadat je de helften van elkaar hebt gehaald, de schil er voorzichting vanaf te trekken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten