4 personen
30 minuten
Ingrediënten
2 blikken (à 400 gr)
zwarte bonen, afgegoten en gespoeld
4 el olijfolie
1 grote witte ui,
gesnipperd
2 teentjes knoflook,
gehakt
1 wortel, gehakt
½ verse rode chilipeper,
gehakt of 2 el chilipoeder
1 tl komijnpoeder
¼ tl
gerookte-paprikapoeder
1 laurierblaadje
1/5 l groentebouillon
1 blik (400 gr) gepelde
tomaten, heel of in stukjes
1/5 tl verse of gedroogde
tijm
Zeezout en zwarte peper
1 kleine rode ui, in ringen
Limoensap (vers of uit
knijpflesje)
Bereiding
Bereiding
Verhit de olie in een pan,
voeg de witte ui toe en fruit deze in 5 minuten zacht. Bak knoflook, wortel,
chilipeper, komijn, paprikapoeder en laurier 2 minuten mee. Voeg daarna de
bonen, bouillon, tomaten en tijm toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag, dek
de pan af en laat de inhoud minimaal 20 minuten sudderen. Verwijder daarna de
laurierblaadjes!
Schep eventueel de helft
van de soep uit de pan en pureer deze, om een wat romigere soep te krijgen.
Voeg daarna zout en peper naar smaak toe, garneer met de rode uit en wat
limoensap.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten