dinsdag 25 februari 2014

Tapenade met rauwkost

4 personen
20 minuten

Ingrediënten

voor de tapenade:
20 zwarte olijven zonder pit
2 el kappertjes
1,8 dl olijfolie
geraspte schil en sap van 1 citroen
3-5 teentjes knoflook, fijngehakt
zeezout en zwarte peper
schijfjes citroen, ter garnering

voor de groentestaafjes:
1 rode paprika
8 worteltjes
8 stengels bleekselderij
1/2 komkommer
8 radijsjes

Bereiding
Pureer voor de tapenade olijven, kappertjes, olie, citroenschil en -sap en de knoflook in de keukenmachine of met de staafmixer glad. Voeg zout en peper naar smaak toe. Kijk uit met het zout, want de kappertjes zijn ook al gezouten.

Snijd de groenten in reepjes/stukjes en serveer ze samen met de tapenade. Garneer met schijfjes citroen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten