6-8 personen
40 minuten
Ingrediënten
2 el zonnebloemolie
1 grote ui, gesnipperd
3-4 wortels, in stukjes
2-4 Griekse groene pepers (vers of uit pot) zonder zaad en gehakt
2 teentjes knoflook, geperst
2-4 el chilipoeder, of naar smaak
1 tl gerookte-paprikapoeder
1 tl komijnpoeder
1 blik (400 gr) kidneybonen
1 blik (400 gr) bruine bonen
1 blik (400 gr) zwarte bonen
1 blik (400 gr) tomatenblokjes
1 blikje tomatenpuree
100 gr champignons, in vieren (optioneel)
1 blikje (300 of 400 gr) maïskorrels (optioneel)
1 el gedroogde oregano
2 tl ongezoete cacao
5 dl groentebouillon
zeezout
Bereiden
Verhit de olie in een pan, voeg de ui toe en fruit hem in 5 minuutjes zacht. Voeg dan de stukjes wortel, groene peper en knoflook toe en bak ze 3 minuten mee. Voeg chili- paprika- en komijnpoeder toe en bak alles nog 1 minuut. Roer alle overige ingrediënten erdoor. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag en laat alles nog minstens 20 minuten sudderen. De schotel smaakt het lekkerst als je 'm van tevoren klaarmaakt!
Serveer de chili met zilvervliesrijst, welke je volgens de instructies op de verpakking kunt koken tijdens het wachten op de chili.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten