45 (of 30*) minuten
Ingrediënten
750 gr grote, rijpe
tomaten
6 el olijfolie
6 teentjes knoflook, heel
gelaten (niet schrikken, lees verder!)
1 grote ui, gesnipperd
2 laurierblaadjes
1 aardappel, in kleine
blokjes
Zeezout en witte peper
2 el tomatenpuree
2 el gehakte verse
basilicum of 2 tl gedroogde basilicum
4 tl rode pesto
(optioneel)
Bereiding
Ontvel eerst de tomaten
(dompel ze 10 seconden onder in kokend water, leg ze daarna in koud water en
verwijder de velletjes. Snij de tomaten in vier stukken en gooi de zaadjes
weg).
Verhit de olijfolie in een
pan en voeg de knoflookteentjes toe. Bak de goudbruin, neem ze uit de pan en
gooi ze weg. Fruit de ui 5 minuten in de knoflookolie zacht. Voeg de tomaten en
laurier toe en laat ze op een laag vuur, regelmatig roeren, 15-20 minuten
sudderen. Roer de aardappel erdoor en stoof deze 2 minuten mee. Voeg de
bouillon toe, breng aan de kook, dek de pan af en laat de inhoud nog een
kwartiertje sudderen.
Proef en breng op smaak
met zout en peper. Voeg naar smaak wat tomatenpuree toe (hangt af van de
rijpheid van de tomaten). Verwijder daarna de laurierblaadjes, voeg de
basilicum toe en pureer de soep in de pan met een staafmixer of doe het in de
keukenmachine. Verwarm daarna de soep nog even. Garneer met pesto of basilicum.
*Variatietip: in plaats van verse tomaten kun je ook 2 blikken
tomatenblokjes (met sap) gebruiken. Het is sneller, want je hoeft ze maar 5
minuten te stoven in de knoflookolie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten