dinsdag 25 februari 2014

Prei-aardappelsoep

4 personen
45 minuten

Ingrediënten
2 el zonnebloem- of olijfolie
3 grote preien, fijngesneden
2 teentjes knoflook, gehakt
3 aardappels, in blokjes
1 l groentebouillon
1 laurierblaadje
Zeezout en zwarte peper
5 dl soja- of havermelk
1 tl gedroogde dille
1 dl sojaroom
Nootmuskaat

Bereiding
Verhit de olie in een pan, voeg de prei en knoflook toe en bak ze afgedekt 5 minuten op laag vuur. Roer af en toe om te voorkomen dat de prei aanbakt, want dat geeft een bittere smaak. Voeg daarna de aardappels, bouillon en laurier toe, met zout naar smaak en flink wat zwarte peper. Breng aan de kook, zet het vuur laag, dek de pan af en laat alles sudderen tot de aardappels gaar zijn (zo’n 30 minuten).
Verwijder het laurierblaadje en pureer de soep in de pan met een staafmixer of in de keukenmachine. Voeg de haver- of sojamelk, dille en eventueel wat sojaroom toe. Verwarm de soep nog 5 minuten en bestrooi met nootmuskaat.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten