45 minuten
Ingrediënten
2 el zonnebloem- of
olijfolie
3 grote preien,
fijngesneden
2 teentjes knoflook,
gehakt
3 aardappels, in blokjes
1 laurierblaadje
Zeezout en zwarte peper
1 tl gedroogde dille
Nootmuskaat
Bereiding
Verhit de olie in een pan,
voeg de prei en knoflook toe en bak ze afgedekt 5 minuten op laag vuur. Roer af
en toe om te voorkomen dat de prei aanbakt, want dat geeft een bittere smaak.
Voeg daarna de aardappels, bouillon en laurier toe, met zout naar smaak en
flink wat zwarte peper. Breng aan de kook, zet het vuur laag, dek de pan af en
laat alles sudderen tot de aardappels gaar zijn (zo’n 30 minuten).
Verwijder het
laurierblaadje en pureer de soep in de pan met een staafmixer of in de
keukenmachine. Voeg de haver- of sojamelk, dille en eventueel wat sojaroom toe.
Verwarm de soep nog 5 minuten en bestrooi met nootmuskaat.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten